Techcursie PeelPioneers (Son, NB)

26 April 2019, 15:00 - 16:15. Son, € 10,00

GOAL & TARGET
Zelf zien en beleven hoe circulair ondernemerschap er uit ziet!
Techcursie PeelPioneers (Son, NB)
event

26 April 2019 15:00 - 16:15

Hellingproef zet dit jaar het thema technologie centraal. Nederland telt heel wat jonge, energieke bedrijven die slimme technologie omzetten in een businessplan om de wereld duurzamer en inclusiever te maken.

Tijdens de eerste techcursie zullen we een bezoekje brengen aan PeelPioneers. PeelPioneers noemt zichzelf ook wel de schillenboer van de 21ste eeuw. Ieder jaar wordt er ongeveer 250 miljoen kilo sinaasappelschillen weggegooid die vervolgens worden vergist of verbrand. Zonde, want deze schillen bevatten waardevolle grondstoffen. PeelPioneers laat als enige bedrijf ter wereld zien dat deze schillen circulair te verwerken zijn. Hellingproef mag een kijkje komen nemen in de fabriek in Son (Noord-Brabant). We krijgen een rondleiding en mogen meemaken (en meenemen!) welke producten er allemaal gemaakt kunnen worden van sinaasappelschillen.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: hellingproef@groenlinks.nl. Er kunnen ongeveer 30 personen mee, dus meld je snel aan om zeker te zijn van een plekje.

Read more
Related SDGs what are SDGs