Uitreiking Circulaire Icoonprojecten 2015

17 November 2015, 14:30 - 17:00. Rotterdam, Free

Uitreiking Circulaire Icoonprojecten 2015
event
event-icon-white-v3.png

17 November 2015 14:30 - 17:00

Op dinsdagmiddag 17 november wordt het beste circulaire icoonproject gekozen in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Tijdens deze middag komen niet alleen de genomineerden aan het woord maar ook is bij ons te gast Walter Stahel, grondlegger van de kringloopeconomie. Hij zal ons meenemen in zijn visie op de circulaire economie. Tevens licht de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur zijn advies ‘Circulaire economie: van wens naar uitvoering’ toe. Het advies wordt overhandigd aan Prins Carlos de Bourbon de Parme als input voor de visie Nederland Circulaire Hotspot. Mis dit evenement niet en meld je aan!

Vanuit het samenwerkingsverband Nederland Circulair zijn we al een aantal maanden op zoek naar circulaire icoonprojecten: innovatieve projecten die tot de verbeelding spreken en laten zien of tastbaar maken wat de circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Nog tot en met 15 oktober kan je je icoonproject inzenden. 

Na 15 oktober kiest de deskundige jury de drie beste circulaire icoonprojecten uit alle inzendingen. De drie gelukkige genomineerden pitchen op 17 november hun project. Aan het einde van de middag roept de deskundige jury één project uit tot winnaar. 

Meld je aan!

 Programma

14.30
Inloop

15.00 - 15.15
Opening door Marga Hoek 
Directeur De Groene Zaak & Bestuursvoorzitter Het Groene Brein

15.10 - 15.45
Pitch Podium genomineerde icoonprojecten

15.45 - 16.00 
Overhandiging RLI advies aan Prins Carlos Bourbon de Parme

16.00 - 16.45
Keynote door Walter Stahel
Zwitserse architect en grondlegger van de circulaire economie. Mede-oprichter van Product-Life instituut in Genève,lid van de club van Rome en onafhankelijke adviseur van de Ellen
MacArthur Foundation.


16.45 - 17.00
Prijsuitreiking door Louise Vet
Professor Evolutionaire Ecologie

17.00
Borrel

 

De nominaties voor het circulaire icoonproject 2015 zijn bekend!

De afgelopen weken zijn er maar liefst 51 potentiële circulaire icoonprojecten ingezonden. De deskundige jury, bestaande uit Louise Vet, Tjeerd Meester, Stef Kranendijk en Wouter Hurts, heeft na lang beraad vijf genomineerden aangewezen. De genomineerde projecten hebben allen een grote impact of potentie hiervoor, zijn opschaalbaar, hebben een duidelijke en aansprekende visie voor een circulaire toekomst en laten zien dat ze interdisciplinair samenwerken.

De nominaties zijn:

Black Bear: brengt de circulaire economie naar autobanden
DutchSpirit: Inspire circular workwear
KWS Infra: PlasticRoad
Van Houtum: wc-papier van olifantsgras en drankenkartons
Vitens: Water als bron voor de circulaire economie

De gelukkige genomineerden pitchen op 17 november in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam hun project. Tijdens dit evenement roept de jury één circulaire project uit tot hét icoon van 2015. Het winnende icoonproject verdient hiermee een plek in de schijnwerpers voor en tijdens het Nederlands EU-voorzitterschap.

Read more
There are no matches yet. Match to this event

Do you want to comment on this event?