Afstudeerexpeditie Circulaire Economie: Icoonproject Circulaire Woning

Summary
NICE en Het Groene Brein initiëren de landelijke afstudeerexpeditie circulaire economie. 15 studenten kunnen zich aanmelden om van februari tot juni te werken aan het Icoonproject Circulaire Woning.
Afstudeerexpeditie Circulaire Economie: Icoonproject Circulaire Woning
library

Afstuderende HBO-STUDENTEN GEZOCHT. Inschrijven kan tot 5 februari 2018.

Nederland gaat voor een circulaire economie. Naar aanleiding van het Rijksbrede programma Nederland Circulair in 2050 en het Grondstoffenakkoord zijn op maandag 15 januari 2018 vijf transitieagenda’s gepresenteerd, waarin de ambitie om Nederland voor 2050 is uitgewerkt.

Bedrijven, vakbonden, overheden, kennisinstellingen en andere (maatschappelijke) organisaties laten in deze agenda’s zien hoe we in 2050 een volledig circulaire economie kunnen bereiken op de thema’s Biomassa & Voedsel, Kunststoffen, Maakindustrie, Bouw en Consumptiegoederen.

De transitieagenda’s bevatten mooie plannen en staan boordevol met heel veel icoonprojecten die klaar zijn om te worden uitgevoerd. Kortom: tijd om aan de slag te gaan.

Hogescholen pakken de handschoen op

Samen bieden ze in samenwerking met het Groene Brein en het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE) een landelijk afstudeertraject aan, waarin studenten in interdisciplinaire teams werken aan de implementatie van een concrete case uit de transitieagenda’s Circulaire Economie, het Icoonproject Circulaire Woning, product as a service. 

Afstuderende studenten gezocht

We zoeken maximaal 15 studenten die klaar zijn voor een uitdagende afstudeeropdracht in de periode 12 februari t/m 29 juni 2018. Studenten die een substantiële bijdrage willen leveren aan de oplossing van het icoonproject ‘Circulaire woning: product as a service’ en die echt impact willen maken met hun afstudeerproject. 

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/978ac103fe7e169419f4a28f526b414e_large.png

De uitdaging in een notendop

Studenten onderzoeken in deze afstudeeropdracht hoe een woningbouwcoöperatie woningen kan gaan renoveren die energiezuinig zijn en waarbij alle apparaten in huis worden aangeboden via het model van product as a service. Rondom het idee van ‘product as a service’ zijn nog een groot aantal onzekerheden en vragen, en wetgeving die her en der in de weg lijkt te staan. Onzekerheden rondom het verdienmodel, rondom de sociale en ecologische meerwaarde, rondom de technische mogelijkheden. (Lees in de brochure onderaan dit bericht meer over de inhoudelijke uitdaging.)

Aanbod

  • Een uitdagend afstudeertraject waarin je op bachelor niveau afstudeert, en daarnaast meehelpt om het Grondstoffenakkoord te implementeren en dus echt impact kunt maken.
  • Een innovatieve leerwerkomgeving waarin je samenwerkt met topbedrijven, overheden en wetenschappers.
  • Specialistische ondersteuning en begeleiding vanuit docenten van diverse Hogescholen en domeinen.
  • Inspirerende werkvormen en een stevig leerprogramma met topwetenschappers en topondernemers. 

Nieuwsgierig geworden? 

Lees in bijgevoegde flyer (zie link onderaan) meer over de inhoudelijke uitdaging, de randvoorwaarden en hoe je mee kunt doen. Heb je vragen? Stuur dan voor vijdag 1 februari een mail naar Dianne de Fijter, d.defijter@hetgroenebrein.nl om antwoord te krijgen op je vraag.

Aanmelden

Let op: Wil je meedoen met dit unieke afstudeertraject? Stuur dan uiterlijk maandag 5 februari 2018 een wervende motivatie in maximaal 400 woorden (pdf) en je CV (pdf) naar Dianne de Fijter, d.defijter@hetgroenebrein.nl en Alex van Oost, alexvanoost@wearenice.eu.

Brochure Afstudeerexpeditie Circulaire Economie https://www.circulairondernemen.nl/uploads/2c2fdf2f25f404979bca53a92eec0a98_large.jpg
Read more
There are no matches yet. Match to this library

Do you want to comment on this library-item?

Dianne de Fijter
Dianne de Fijter

Dank voor de tip, Bas!

26 January 2018 10:21
Bas Luiting
Bas Luiting

Wellicht is het handig dat de studenten ook even naar deze pagina van de community kijken, er is al wat werk verricht voor deze doelgroep! > https://futureproof.community/uitdagingen/gezocht-tijdelijke-locaties-voor-circulaire-living-labs

25 January 2018 13:37