Circulaire economie op de kaart

Circulaire economie op de kaart
library

Benieuwd naar de circulaire economie? Wie er al mee bezig zijn? Op welke manier? En wat de echte koplopers zijn? Wij brengen voor jou de best practices van de circulaire economie in kaart, met een map.

Op bestpractices.circulairondernemen.nl vind je de beste circulaire projecten en business cases. Het zijn er nu zo'n dertig, waaronder modegigant G-Star, zuivelfabrikant FrieslandCampina en zeepmaker Ecover. En het worden er snel meer. 

De circulaire economie is in Nederland aan een flinke opmars bezig. Geen afval en schadelijke emissies meer, maar wel nieuwe business modellen, hoogwaardig hergebruik van grondstoffen én nieuwe werkgelegenheid. Op circulairondernemen.nl vind je vele circulaire casussen, evenementen en onderzoeken met als doel ondernemers te inspireren, informeren en met elkaar in contact te brengen!

Circulair ondernemen

Wij zijn van mening dat de circulaire economie biedt oplossingen voor tal van uitdagingen waar de samenleving voor staat. Door op een geheel nieuwe wijze naar de wereld om ons heen te kijken ontstaan nieuwe oplossingen, business modellen en samenwerkingsverbanden. Michel Schuurman, projectmanager MVO Nederland: “Onze economie verandert van een lineair systeem waarin we produceren, gebruiken en weggooien, naar een circulair systeem waarbij we minder weggooien en grondstoffen hoogwaardig hergebruiken. Als initiatiefnemers trekken wij gezamenlijk op om met onze expertise en netwerken deze ontwikkeling in Nederland te stimuleren.”  

Meer dan een podium

“De best practices dienen als voorbeeld, inspiratie en model voor andere ondernemers”, zegt programmamanager circulaire economie Diana de Graaf van De Groene Zaak, één van de samenwerkingspartners. Bedrijven kunnen eenvoudig zelf een casus aanmaken, hier op circulairondernemen.nl. Om in aanmerking te komen voor best practice kan je een mail sturen mét de link naar je casus aan yorian.bordes@degroenezaak.com.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/fd794fd8f866d4b5d8b92ceffd6560fa_large.jpg
Read more
There are no matches yet. Match to this library

Do you want to comment on this library-item?