De Verborgen Impact - Alles wat je wilt weten én wat je kunt doen om eco-neutraal te leven

De Verborgen Impact - Alles wat je wilt weten én wat je kunt doen om eco-neutraal te leven
library

Dit boek geeft inzicht in onze impact op de planeet. Die impact vindt grotendeels plaats buiten ons zicht en hij is groter dan we denken. Als je weet waar de grootste problemen zitten, kun je pas echt effectief verduurzamen. De verborgen impact geeft inzicht en biedt houvast voor mensen die hun negatieve impact op de planeet willen ombuigen in een positieve.

Highlights

'De impact top 10 van je dagelijks leven' geeft in een oogopslag een beeld van de impact van de gemiddelde Nederlander. Als je álle soorten impact meeneemt én de hele keten, dan komt daar een ander beeld uit dan we gewend zijn. 'Spullen' blijkt op nummer 1 te staan en 'vlees' staat op 2.

Het boek helpt ook bij het verbeteren van je milieu-impact. Zo introduceert Porcelijn de BAM! methode, de kansenmatrix, en kun je je eigen impact top 10 in kaart brengen.

Lezingen

Naast het boek geeft Babette lezingen, uit te breiden met een workshop. Deze worden enthousiast ontvangen en inspireren deelnemers om anders te gaan denken over hun impact. U kunt een lezing aanvragen via www.deverborgenimpact.nl of via www.zijspreekt.nl.

Waarom dit boek

"Begin 2014, thuis op de bank. Mijn man had gelezen dat de zestien grootste zeecontainerschepen evenveel zwavel uitstoten zijn als álle auto’s in de wereld bij elkaar. Ik was verbaasd. Toen hij vertelde dat er per dag 27 miljoen bomen meer verdwijnen dan erbij komen, terwijl bomen de CO2 uit de lucht halen, schrok ik.

Hij had zich erin verdiept en terwijl hij verder vertelde, kantelde mijn beeld. Ik dacht dat we in Nederland best goed bezig waren, maar buiten ons blikveld is er veel meer aan de hand.

De consument vraagt, betaalt en gebruikt, en ziet niet wat dat aan de andere kant van de wereld allemaal aanricht. Hoe kun je verduurzamen als je niet eens weet wat er gebeurt?

De beslissing was in een split second gemaakt: hier ga ik wat aan doen!

En zo begon het".

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/99064371ac10c731eef65a773730ac7f_large.jpg

Reacties

"Ontzettend goed, bewogen en zinnig boek. Het zet mooi op een rijtje waar we het meest vervuilen en zet de zin en onzin rond consumeren en produceren naast elkaar. Van sommige cijfers val je gewoon van je stoel." Abdelkader Benali, schrijver

"Dit is bij mijn weten nog niet eerder zo handzaam en leesbaar bijeengebracht: de totale milieu-impact van dagelijkse beslissingen." Danielle de Bruin, ClimateNeutralGroup

"Ik ben erg onder de indruk van het boek. Het is precies waar ik al jaren naar op zoek was en wat nog niet bestond. Waar anderen de ‘kwantificering’ niet aandurfden ging jij door. Echt MOOI!" Selma Renting, adviseur natuur- en milieueducatie Utrecht Natuurlijk

"De vormgeving is mooi en de inhoud indrukwekkend." Prof. Dr. Rik Leemans, Environmental Systems Analysis Group, Wageningen University

"Als je één boek leest dit jaar laat het dan "De Verborgen Impact" van Babette Porcelijn zijn. Maant tot actie, zonder belerend te zijn. Leestip!" Eline Levering, kunstindekijker.nl

Over de auteur

Babette Porcelijn heeft Industrieel Ontwerpen gestudeerd aan de TU Delft. Daar heeft zij kennis van industriële processen en ketenanalyse opgedaan. Babette heeft een ontwerpstudio voor design en communicatie.

Eigen initiatief

Het boek is in eigen beheer uitgegeven en de research door CE Delft en Ecofys is gefinancierd met crowdfunding.

Meer informatie en direct bestellen >>

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?