Duurzame samenwerkingsplekken

Duurzame samenwerkingsplekken
library

De circulaire economie vraagt om samenwerking. Hierbij past het om ook op duurzame plekken samen te komen. Liefst bieden deze plekken inspiratie voor duurzame oplossingen en hebben ze een minimale impact op het milieu. In dit overzicht vind je voorbeelden van duurzame samenwerkingsplekken in Nederland.

  • Bio Base Europe Training Center - BBETC, centrum voor duurzame economie en technologie, is gevestigd in Terneuzen en een inspirerende lokatie voor evenementen, voorlichting, scholing, vergaderen en flexibel werken en netwerken op het gebied van duurzaamheid. Kom werken in ons atrium of vide, of bespreek een flexwerkplek of (circulaire) kantoorruimte, zoals diverse organisaties en bedrijven op het gebied van duurzaamheid reeds doen. Dankzij het volledig passieve gebouw, aardwarmte, de waterzuiveringsinstallatie en meedraaiende zonnepanelen kan BBETC grotendeels in haar eigen energie- en spoelwaterbehoefte voldoen. 

  • Circular designlab – Het Circulair Design Lab is een fysieke landingsplaats in Amsterdam voor duurzame innovaties, waar partijen samenkomen en zich laagdrempelige kunnen verdiepen in het circulair maken van een ontwerp of product. In het Lab worden ontwerpen en ideeën tot leven gebracht, aangemoedigd en praktisch ondersteund door Desko.
  • Circular Expo - Dit is een evenementenlocatie bij Haarlemmermeer met een eigentijds karakter en een inspirerende boodschap. In een expositie delen koplopers circulaire voorbeeldprojecten en worden de plannen voor circular valley gedeeld.
  • Circular Valley –In de polder bij Haarlemmermeer wordt een circulaire vastgoedconcept ontworpen. Over enekel jaren zullen circulair gebouwde kantoren aan duurzame koplopers een plek bieden om samen te werken. Een eerste pilot, Valley bèta, is al beschikbaar als werkplek.
  • Blue City – In het Oude zwembad Tropicana, gevestigd aan de Maas te Rotterdam, bevind zich Blue City: een werkplek voor circulaire startups en duurzame  evenementenlocatie. Je kunt hier terecht voor een rondleiding, een werkplek of het organiseren van een bijeenkomst.
  • Impact hub Amsterdam – Ondernemers die werken aan het creëren van een radicaal beter wereld verzamelen zich in het ecosysteem van ImpactHub. Hier ontstaan samenwerkingen, partnerschappen en gezamenlijk acties. Ook hier zijn evenementen te organiseren.
  • The Green Village – In een regelluw gebied in Delft worden  duurzame pilots, experimenten en voorbeelden verzameld die in het echt hun werking kunnen uittesten. Raak geïnspireerd tijdens een rondleiding of maak gebruik van de duurzame panden.

Missen hier belangrijke voorbeelden? Laat het ons weten!

Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here
person

Mark Beumer

Employee at Het Groene Brein

Do you want to comment on this library-item?