Hulp bij productontwerp

Hulp bij productontwerp
library

Het ontwerp bepaalt voor het grootste deel of een product circulair te gebruiken is of niet. Circulaire producten zijn gemaakt van andere materialen, hebben een lange levensduur, zijn soms multifunctioneel en moet goed te repareren zijn. De stap naar circulair ondernemen vraagt vaak om een herontwerp. De volgende programma's kunnen je hier bij helpen.

  • CIRCO - Dit programma van Nederland Circulair! is gericht op ondernemers en ontwerpers. Door de samenwerking tussen ontwerpers en bedrijven draait het in CIRCO niet alleen om het productieproces, maar ook de relaties met de consument en het circulair maken van de keten, ook na consumenten-gebruik. 
  • Circle design program - Circle Economy biedt een programma aan dat ondernemers helpt in het herontwerpen van hun businessmodel en hun producten. In een serie workshops leer je circular designthinking toepassen om toekomstbestendige producten en diensten te ontwerpen zonder afval.
  • Let's go Circular masterclass - Aan de hand van het BB Bricks Let's Go Circular pakket brengt Bas Luiting, trainer toegepaste circulaire economie, je binnen 1 dag naar je eerste circulaire succes. Hier wordt zowel aandacht gegeven aan circulair productontwerp, ketensamenwerking en een circulair businessmodel. 

Meer lezen over circulair productontwerp? Bekijk onderstaande rapporten eens.

  • Products that last - Wat maakt dat producten langer meegaan? In dit boek worden de inzichten van een onderzoek van de TUDelft op dit onderwerp gedeeld. Dit boek wordt o.a. gebruikt tijdens de workshops van CIRCO.
  • Circular Design Guide - Welke methoden zijn er eigenlijk beschikbaar wanneer je circulair gaat ontwerpen? De Ellen MacArthur Foundation heeft i.s.m. IDEO een online database vol ontwerp methoden en voorbeelden gepubliceerd. 

Mist er iets in dit lijstje? Laat het ons weten via de reactieruimte!

Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?