SNEW maakt cirkel van apparaten rond

SNEW maakt cirkel van apparaten rond
library

In september besloot de tweede kamer dat vanaf 2017 alle bedrijven in Nederland stappen moeten zetten richting circulair ondernemen. Het gevolg? Bedrijven kijken massaal de kat uit de boom. Weinig lijken te weten hoe ze circulaire stappen moeten zetten. SNEW is al jaren bezig met circulair ondernemen en deelt in dit artikel hoe zij het aanpakken.

Circulair inkopen is een must. Zeker bij EU-aanbestedingen wordt straks gevraagd naar circulair. SNEW biedt hiervoor de oplossing en is tegelijkertijd een prachtige invulling van de MVO-doelstellingen voor bedrijven.

Apparaten

SNEW is namelijk al dertig jaar bezig met de gebruikscirkel van apparaten. We zijn ons altijd al bewust geweest van de waarde van gebruikte apparatuur. Dat is de kern van ons succes. SNEW helpt bedrijven bij zowel het inkopen van circulaire ICT-goederen, als bij het ophalen, inleveren voor hergebruik en het recyclen van oude apparatuur. SNEW is dus in te zetten als verkooptool die zeer toegankelijk en aantrekkelijk is.​

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/8041b0ca9c1d3d6c874455f77840b14a_large.jpg

Zo werkt SNEW

Bedrijven beseffen vaak (nog) niet hoe eenvoudig en gemakkelijk circulair ondernemen kan zijn. Je belt ons op en we komen langs om jouw oude apparatuur op te halen. Jij doet de voorkant en wij de achterkant, want alle stappen nadien komen voor rekening van SNEW. Dat noemen wij ontzorgen met een dikke plus. Dat kunnen wij in het gehele proces voor je doen en blijven doen door onze volledige samenwerking met partners die het van A-Z invullen.

Goede apparatuur komt terug op de markt en wordt opnieuw verkocht. Hierbij geven wij de garantie dat SNEW het product na gebruik weer terugkoopt. Wij blijven verantwoordelijk voor de retourstroom dus. Een kind kan de was doen.

Sociale invulling

Wat SNEW uniek maakt is dat wij sociale innovatie koppelen aan producten. Wij bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om weer deel te nemen aan het arbeidsproces. Met goede interne begeleiding, kijken wij naar wat mensen wél kunnen en niet naar beperkingen. Het is het SNEW-DNA dat tweede kansen van producten en mensen aan elkaar verbindt. 

Geld voor apparatuur

Nog een mooi aspect voor bedrijven is dat ze geld terugkrijgen voor de apparatuur die ze inleveren. Door samen te werken met SNEW voldoen zij aan de ISO-normering 20400, dragen ze bij aan een beter milieu en halen ze financieel gezien het onderste uit de kan van producten, waar eerder voor betaald is. Want zeg nou zelf, als je in de supermarkt boodschappen doet, laat je na het betalen toch ook niet de helft op de band achter?

Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?