Zakelijke uitjes in duurzaam Amsterdam

Summary
Laat je inspireren door vijf duurzame en circulaire activiteiten om te ondernemen in Amsterdam met jouw (potentiële) partners.
Zakelijke uitjes in duurzaam Amsterdam
library

Amsterdam staat hoog in de lijst van ontmoetingsplekken voor internationale en zakelijke afspraken. Het is de bekendste stad van Nederland en goed bereikbaar per openbaar vervoer. Laat je inspireren door vijf duurzame en circulaire activiteiten om te ondernemen in Amsterdam met jouw (potentiële) partners.

Plastic fishing met Plastic Whale

Plastic Whale zet zich in om de zeeën, rivieren en andere wateren plasticvrij te maken door onder andere aan plastic fishing te doen. Met de vangst maken ze verschillende producten die nuttig zijn in het dagelijkse leven, zoals meubels. Het bedrijf toont dat plastic een waardevol materiaal is, wat de zin zet tot recycling in plaats van het zomaar weg te gooien.

Een van de eerste zaken die ze gemaakt hebben met het gevangen plastic afval, zijn boten. Deze boten zijn nog steeds aanwezig op verschillende plaatsen, zo ook in Amsterdam. Je kunt deze samen met jouw partner twee uur huren en meteen ook de hoogtepunten van Amsterdam zien. Tegelijk werken jullie aan teambuilding door een handje te helpen plastic te vissen uit de kanalen, maar dat is niet verplicht. Dit is een erg gewilde activiteit onder bedrijven. Zijn jullie liever kapitein op eigen schip, dan kun je ook kiezen voor een van de rent a boat bedrijven. Daarmee dobber je rond in je eigen duurzame, elektrische boot.

Bezoek aan LENA the fashion library

Afhankelijk voor het type relatie kun je ook samen een bezoek brengen aan een winkel. Er zijn tal van winkel ketens, enkel wil je indruk maken, bezoek dan het unieke concept van een kledingbibliotheek. LENA wilt inzetten op meer bewust koopgedrag van de consument en wilt van kleding lenen een standaardbegrip maken. Het concept is momenteel aan het uitbreiden. Bij LENA kun je zowel tweedehandskledij kopen als kleding van verschillende (eco)merken en vintage kleding uitlenen. Zeker het bezoeken waard.

Bezoek aan Loop.alife

Maak indruk met een alternatief voor LENA, namelijk Loop.alife. Afgedankte kleding wordt nog teveel verbrand of laagwaardig gerecycled, en dat is zonde. Ellen van Loop.alife is op het idee gekomen om van dit mode-afval gewoonweg nieuwe mode te maken, dat ook nog betaalbaar is. Er is geen water of nieuwe verfstoffen nodig, alles wordt vanaf het begin zorgvuldig geselecteerd en geproduceerd met zero waste. De designers komen uit Nederland en heel de productie gebeurt dichtbij, wat het milieu ten goede komt. Er zijn twee Loop.alife winkels in Amsterdam.

Ontspannen bij De Ceuvel

Op een voormalig scheepswerf in het noorden van Amsterdam staat sinds een paar jaar De Ceuvel. Dit is een duurzaam en creatief deel van de stad, waar vele ondernemers en kunstenaars elkaar ontmoeten. Er is altijd wel iets te doen. Creativiteit en innovatie staan hier centraal. Daarnaast is het gewoonweg een hele mooie plek met groene zielen. Er zijn creatieve werkplekken, een café-restaurant, een drijvend hotel en een cultureel centrum waar alles om duurzaamheid draait. Het concept is uniek in heel Europa, dus zeker de moeite waard! Tip bijvoorbeeld jouw relatie om het hotel te gebruiken, indien deze nog zoekende is naar een plek voor zijn of haar overnachting.

Diner bij Instock

Eet en bespreek je businessplannen bij de creatieve chefs van Instock. Zij koken met producten die normaal gezien weggegooid zouden worden vanwege schoonheidsfoutjes of omdat ze overschot zijn. Instock haalt de producten op die voor supermarkten geen waarde meer hebben. Zo redt het bedrijf ongeveer 2500 kg voedsel per week! Van de geredde producten maken de chefs verrassende gerechten en bier en granola. Ook kunnen horeca-ondernemingen circulair inkopen dankzij Instock. Instock zet zich in om meer bewustzijn te creëren bij de consumenten zelf. Zo worden er maandelijkse masterclasses georganiseerd en is er het Instock Cooking kookboek om thuis duurzaam te koken.

Zoals Instock ook ziet: anno 2018 is er veel te veel verspilling op de wereld. Circulair denken en leven is een stap in de goede richting. Deze Amsterdamse uitjes bevestigen dat maar weer.

Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here
person

floris broekmeulen

Do you want to comment on this library-item?

Clara van Haaften
Clara van Haaften

Een rondleiding/bierproeverij bij Brouwerij de Prael mag niet op dit lijstje ontbreken!

09 October 2018 10:42