Aanbesteden door NS gebeurt duurzaam

Aanbesteden door NS gebeurt duurzaam
solution

Hoe verlengen we de levensduur van een OV-fiets? En hoe kunnen we onderdelen van treinstellen hergebruiken bij het onderhoud? Daaraan werkt NS zoal in diverse circulaire projecten.

NS zorgt dat producten en diensten zoveel mogelijk maatschappelijk verantwoord worden ingekocht. Dit doen ze door het meten en verbeteren van de duurzame bedrijfsvoering van leveranciers en door duurzame criteria te gebruiken voor de inkoop. Daarnaast werken ze aan levensduurverlening en verwerking van afval tot grondstof. Om dit verder te ontwikkelen zijn meerdere projecten opgestart zoals levensduurverlenging van kaartautomaten en OV fietsen en het hergebruik van permanente magneten. 

Geleerde lessen

NS heeft vier geleerde lessen omschreven. Eén daarvan is dat je voor projecten moet kiezen met echt materiële duurzame impact. Benieuwd naar het hele verhaal en de andere geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

De Nederlandse Spoorwegen is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl en de website van PIANOo.

Factsheet GDCI NS
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?