Afvalbox bedenkt milieuvriendelijke en recyclebare afvalbak

Summary
De duurzame afvalbakken van Afvalbox zijn echte alleskunners, die aan het einde van hun levensduur zelf géén afval worden.
Afvalbox bedenkt milieuvriendelijke en recyclebare afvalbak
solution

Duurzame afvalbakken van AFVALBOX passen perfect binnen een nieuwe en circulaire economie. Niet alleen binnen bedrijven, de bakken zijn ook geschikt voor scholen en instellingen.

Door bedrijfsmatig afval te scheiden met de afvalbakken van Afvalbox, kunnen bedrijven op een duurzame manier een belangrijke bijdrage leveren aan een beter leefmilieu. Laat bijvoorbeeld op de werkplek de traditionele prullenbakken vervangen door één- of meerdere afvalstraatjes. Doordat werknemers met hun afval naar de bakken moeten lopen, draagt dit ook bij aan het welzijn en de gezondheid van je medewerkers.

Productie

De bakken van Afvalbox worden gemaakt van kraftliner karton waar geen bossen voor zijn gekapt, maar waar bomen voor worden gekweekt. De afvalbak is duurzaam geproduceerd, oersterk en na jaren van gebruik ook nog eens 100% recyclebaar. 

De productie van de boxen is schoon, vrijwel zonder CO2-emissie. De enige avalstoffen zijn stukjes stansafval welke weer gerecycled worden. De boxen zijn CO2-negatief. In feite is voor het uiteindelijke eindproduct meer CO2 uit de lucht genomen dan neutraal. Lees hier meer over op onze website.

De levensduur van de afvalbakken is zo'n drie tot vijf jaar, daarna volgt diverse malen recycling als papier, totdat de vezels te kort worden. Dan is de bio-industrie of verbranding met warmte opbrengst een milieuvriendelijke oplossing.

Onderwijs

Ook afval scheiden in het basis en voortgezet onderwijs wordt een eitje met een Afvalbox. Wat is er mooier voor kinderen om hun afval te scheiden in een duurzame afvalbak. Hiermee stimuleren we kinderen om bewust om te gaan met hun eigen leefmilieu.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/2a67ec4417bbe10c4d01a99444c805ec_large.jpg
Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?