Biologisch, heel logisch?!?

Biologisch, heel logisch?!?
solution

Dat biologische landbouw beter voor het milieu is weet iedereen wel. Het is onder andere nodig om op een duurzamere manier om te gaan met onze grondstoffen. Ook is het volgens velen veel gezonder. Maar bij wie ligt deze verantwoordelijkheid? Hoe kun je dit het beste waarborgen? Hebben wij keurmerken nodig en is hergebruik van materialen belangrijk?

BLOG - Dit zijn allemaal vragen waar ik de laatste tijd mee aan het worstelen ben. Wij van GRO willen namelijk impact maken en zien dat het systeem wat wij hebben opgezet goed werkt en het voor bedrijven makkelijk maakt om zo ook hun bijdrage te leveren. Op deze manier kunnen wij tonnen aan koffiedik verwerken en gebruiken voor onze paddenstoelenteelt. 

Geen biologisch keurmerk voor onze oesterzwam?

Natuurlijk kunnen wij nooit al het koffiedik redden van de Nederlandse afvalberg, daarom ben ik ook echt blij dat er om ons heen verschillende initiatieven ook bezig zijn om er iets nuttigs mee te doen. Maar dan het volgende. Omdat wij van een klein percentage van het koffiedik niet kunnen vaststellen of het van biologische oorsprong is, krijgt onze oesterzwam geen biologisch keurmerk. Dit terwijl de kwekerij wel SKAL gecertificeerd is wat het hele proces dus zo goed als biologisch maakt.

Dilemma: wel of niet kiezen voor een keurmerk

Wij staan dus voor een dilemma. Moeten wij nu gaan kiezen voor een (duur) keurmerk waar wel veel klanten om vragen, en dus extra handelingen moeten verrichten, of draait het hier om vertrouwen en koop je als het ware gewoon een biologische oesterzwam zonder keurmerk? Want in mijn ogen is het belangrijker om impact te maken door zoveel mogelijk te hergebruiken en ligt de verantwoordelijkheid ook niet direct bij ons maar bij de producent van de koffie.

Als de koffie nou standaard bio is, zou het dan opgelost zijn?

Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?