CIRCO producten van de toekomst: Circulaire elektrische motor

CIRCO producten van de toekomst: Circulaire elektrische motor
solution

Tijdens de CIRCO Circular Design Challenge zijn ontwerpstudenten de uitdaging aangegaan: het herontwerp van een bestaand consumentenproduct. Dit heeft geresulteerd in negen nieuwe circulaire concepten waaronder de circulaire elektrische motor door Conrado Bergemann.

Elektrisch gereedschap en huishoudelijke apparaten worden vaak slechts incidenteel gebruikt. Als de motor stuk is, wordt het hele apparaat vervangen door een nieuw exemplaar dat hetzelfde lot ondergaat.
 
Tijdens de inefficiënte levensloop van deze producten zitten er waardevolle componenten in ‘gevangen’. Deze kunnen we bevrijden met een circulaire aanpak. De oplossing: een modulaire motor met meerdere functies die gemakkelijk kan worden vervangen en aangepast, zonder dat technische vaardigheden nodig zijn.
 
De modulaire motor wordt aangeboden in combinatie met een serie onderdelen. Deze combinatie kan resulteren in een boormachine, blender, grasmaaier, enzovoort. Een kleine motor en onderdelen worden door de consument gekocht, grotere machines worden aangeboden via betaling voor het gebruik ervan. Door deze flexibiliteit zal de elektrische motor optimaal benut worden.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/263ecd85a8830c8a1057e37724a82dfc_large.jpg

Conrado Bergemann is postgraduate industrial design student aan Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten

Bekijk hier alle CIRCO producten van de toekomst 2015 en 2016

Fotografie: Mathilde van der Plas

Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?