CIRCO producten van de toekomst: Circulair pak

CIRCO producten van de toekomst: Circulair pak
solution

Tijdens de CIRCO Circular Design Challenge zijn ontwerpstudenten de uitdaging aangegaan: het herontwerp van een bestaand consumentenproduct. Dit heeft geresulteerd in negen nieuwe circulaire concepten waaronder het circulaire pak door Marjanne Ymker-Hendrikse.

Een colbert bestaat uit verschillende lagen: de modieuze buitenkant, een vormgevende binnenvoering en een voering. Vanwege deze gelaagdheid kan een pak niet goed gerecycled worden via conventionele technieken.

DoubleSuit maakt het colbert modulair, door modieuze en functionele lagen te scheiden. De buitenkant is gemaakt van recyclebaar materiaal, de binnenvoering van materiaal dat bij meerdere gebruiksfases van goede kwaliteit blijft. De onderdelen zijn bevestigd met oplosbare draad. De modieuze buitenkant kan worden vervangen zodra een nieuwe kleur of model in de mode komt.

De prijs voor een  DoubleSuit is 10% hoger dan een normaal pak. Het vervangen van de buitenkant kost echter 20% minder dan een normaal pak. Dit concept is speciaal ontwikkeld voor Young Urban Professionals die een modieus pak willen om er professioneel uit te zien en zich bewust zijn van hun impact op het milieu.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/fd18249743810b35fc1e050619e98c46_large.jpg

Marjanne Ymker-Hendrikse is master student industrial design aan de Universiteit Twente

Bekijk hier alle CIRCO producten van de toekomst 2015 en 2016

Fotografie: Mathilde van der Plas

Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?