CIRCO producten van de toekomst: Circulaire rugtas

CIRCO producten van de toekomst: Circulaire rugtas
solution

Tijdens de CIRCO Circular Design Challenge zijn ontwerpstudenten de uitdaging aangegaan: het herontwerp van een bestaand consumentenproduct. Dit heeft geresulteerd in negen nieuwe circulaire concepten waaronder de circulaire rugzak door Vanda Kovacs.

Een rugtas kan uit 100% gerecyclede materialen bestaan, maar nog steeds weg worden gegooid om in de verbrandingsinstallatie te belanden. Een circulaire aanpak zorgt ervoor dat een rugtas meerdere malen wordt gebruikt én een bewustzijn bij de gebruiker creëert over het waardebehoud van producten.
 
Deze ontwerpoplossing is een dienst genaamd ‘Shell’, dat aangeboden wordt via onderwijsinstellingen. De dienst bied voor € 7 per maand de mogelijkheid om gebruik te maken van een hoge kwaliteitsrugtas van verantwoorde afkomst, ontworpen om de levensstijl van studenten te ondersteunen.
 
Door de tas te leasen worden de studenten automatisch lid van de ‘Shell’ gemeenschap. Dit lidmaatschap biedt toegang tot een reparatieservice en deelname aan sociale evenementen. Aan het einde van de studie geeft de student de rugtas terug, die na reiniging en eventuele reparatie door gaat naar de volgende student.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/21c31f782105563bf67c74daf05be132_large.jpg

Vanda Kovacs is master student design for interaction aan de Technische Universiteit Delft

Bekijk hier alle CIRCO producten van de toekomst 2015 en 2016

Fotografie: Mathilde van der Plas

Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?