Circulair Inkopen door Meerlanden

Circulair Inkopen door Meerlanden
solution

Meerlanden wil de regionale samenleving circulair maken én de werkgelegenheid regionaal versterken en bevorderen, samen met haar stakeholders. De missie luidt: "Samen sneller circulair!".

Hiervoor onderneemt Meerlanden diverse circulaire initiatieven, zoals inkooptrajecten voor bedrijfskleding en minicontainers en hergebruik van restmateriaal bij het beheer van openbare ruimten. Daarnaast is Meerlanden één van de trekkers van het project 'Maak werk van Circulair'.

Geleerde lessen

Meerlanden heeft zes geleerde lessen omschreven. Eén daarvan is dat het belangrijk is om marktonderzoek te doen, zodat je weet hoe de markt in elkaar zit en wat de mogelijkheden zijn. Benieuwd naar het hele verhaal en de andere geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

Meerlanden is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl en de website van PIANOo.

Factsheet GDCI Meerlanden
Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?