Gemeente Utrecht tuigt circulaire pilots op

Gemeente Utrecht tuigt circulaire pilots op
solution

In 2020 gaan we 10% van het inkoopvolume circulair inkopen. Dat spraken de gemeenten Utrecht, Amersfoort, Woerden en de provincie Utrecht in maart 2014 af in een convenant, voortvloeiend uit de Green Deal Circulair Inkopen. Voor de gemeente Utrecht heeft dit inmiddels geleid tot meerdere circulaire initiatieven.

Om deze ambitie waar te maken heeft de gemeente Utrecht verschillende initiatieven gestart. Er is een marktverkenning gedaan om te bepalen welke initiatieven de moeite waard kunnen zijn. Vervolgens heeft de gemeente aanbestedingen gedaan, die geleid hebben tot projecten met onder andere bedrijfskleding en kantoorpapier.

Geleerde lessen

De gemeente Utrecht heeft zeven geleerde lessen omschreven. Eén daarvan is dat het belangrijk is draagvlak te creeëren bij stakeholders. Je moet de trajecten met hen doen en zij moeten het voortzetten. Benieuwd naar het hele verhaal en de andere geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

De gemeente Utrecht is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl en de website van PIANOo.

Factsheet GDCI Gemeente Utrecht
Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?