Circulaire vloer van eierschalen, cacaodoppen of koffievliezen

Circulaire vloer van eierschalen, cacaodoppen of koffievliezen
solution

Door de juiste (natuurlijke) materialen aan te brengen hebben wij de mogelijkheid om duurzame afvalstoffen her te gebruiken, en door onze werkwijze versnelt en stimuleert de duurzame vloer de circulaire economie. De duurzame vloer streeft naar een schoner Nederland door restafval te verminderen in het dagelijkse leven.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/6237413604f6ae33676d92488472fb2e_large.jpg

Het afval van vandaag is de grondstof van morgen

Inmiddels wordt steeds meer afval hergebruikt of een tweede leven gegeven. Duurzaam ondernemerschap begint met hergebruik van afval, ook wel cradle to cradle genoemd.

Momenteel wordt er nog steeds te veel geproduceerd en de gevolgen zijn soms desastreus. Maar langzaam maar zeker wordt de industrie en de consument zich ervan bewust dat het systeem van vandaag niet toekomstwaardig is. Men is op zoek naar verandering van de huidige lineaire economie naar een circulaire economie

Doelen

  • Vloeren compleet vervaardigd uit reststoffen, 100% recyclebaar.
  • Het toepassen van biobased coatings welke nu veelal nog watergedragen epoxys zijn.
  • Breed toepasbaar maken van deze vloeren om zo de circulaire economie enorm te versnellen, als in de nabije toekomst alle vloeren vervaardigd zijn van deze natuurlijke reststoffen.
  • Van een speciale onderlaag voorzien zodat de vloeren ook verwijderd en opnieuw hergebruikt kunnen worden

kijk voor meer informatie op http://www.kornuyt.nl/referenties/natures-finest/

Mooie resultaten

De resultaten van de eerste projecten zijn verbluffend omdat de natuurlijke toeslagstoffen een warme en levendige uitstraling creëren.

De bijzondere decoraties en vloersystemen zijn breed toepasbaar in vele ruimten waar enkel loopbelasting plaatsvindt zoals openbare ruimten, kantoren en woningen.

Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?