Consuminderen en het gebruik van goederen maximaliseren!

Consuminderen en het gebruik van goederen maximaliseren!
solution

Producten hebben een bepaalde levensduur, die met name bepaald is door de fabrikanten. Aan het einde van de levensduur zijn we in Nederland snel geneigd een product te vervangen door een nieuw product en daarmee te bezitten. Meestal zijn dit producten die niet optimaal worden benut. Dat moet anders kunnen, dacht Thien Bui.

Rentsy

Samen met Ralph van Slooten heeft hij Rentsy opgericht. In de filosofie van Rentsy vinden we bezitten iets moois als het een bepaalde emotionele waarde heeft. Echter, veel van ons hebben een bepaald bezit niet, zoals bijvoorbeeld een camera of tent. Veel producten worden vaak gekocht zonder dat ze maximaal gebruikt worden. Dit is zonde van het product, want er zijn genoeg mensen die hier gebruik van zouden kunnen maken. Met Rentsy hebben Thien en Ralph een online platform opgezet met producten in bruikleen. Op Rentsy kan iedereen producten lenen én uitlenen. Thien Bui: “Ons credo is het maximaliseren van gebruik.”

Hoe werkt het

Op Rentsy kan iedereen een account aanmaken in een paar simpele stappen. Met dit account kan je een product in bruikleen aanbieden. Je kan zelf een prijs, borg  en een minimum leentermijn bepalen. Ook kun je producten lenen. Op het platform  kun je een vraag stellen aan de verhuurder over het product wat je voor ogen hebt. Veiligheid staat hoog in het vaandel. Ons schadeclaim- en borgsysteem zorgt ervoor dat men voorzichtig met andermans spullen omgaat. 

Win-win situatie

Het idee is dat door het verhuren van een product een voordeel situatie ontstaat bij de huurder en de verhuurder. Als verhuurder kan je er namelijk een zakcentje aan verdienen en.  als huurder bespaar je geld, omdat je een product niet hoeft te kopen.

Uitdaging!

We zijn nog een jong bedrijf en willen graag groeien. We zijn nog op zoek naar meer deelnemers die hun producten in bruikleen willen aanbieden. Doe jij ook mee?

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here
person

Ralph van Slooten

Co Founder at Rentsy at Rentsy

Do you want to comment on this solution?