POD for Life – Hip wonen met recycled accessoires

POD for Life – Hip wonen met recycled accessoires
solution

Onder merknaam POD for life ontwerpt Dragon Plastics originele en bijzondere woonaccessoires. Van gerecycled kunststof worden verrassende en unieke producten gemaakt.

Reststromen

Dragon Plastics produceert klantspecifieke kunststof producten en halffabricaten door middel van een proces dat rotatiegieten wordt genoemd. Kunststof poeder wordt daarbij al draaiend in een mal verhit waardoor de poeder bij een temperatuur van 240-325ºC vloeibaar wordt en tegen de wand van de mal een uniforme laag vormt. Dragon Plastics produceert op die manier bijvoorbeeld de kunststof warmhoud koffers die je achterop voedsel bezorg brommers ziet en de nieuwe ANWB bewegwijzering ‘paddenstoelen’. Na een analyse van de rest- en afvalstromen van het bedrijf bleek dat ook recycled kunststof en biobased materialen geschikt waren voor dit proces. Een bestaand product wordt vermalen in de shredder en van de ontstane granulaatkorrels kunnen dan nieuwe polyethyleen producten worden gevormd. Afhankelijk van de productspecificaties die de opdrachtgever stelt kan bepaald worden of de nieuw gegenereerde kunststof hiervoor ingezet gaat worden.

POD for life

Onder het label POD for life maakt Dragon Plastics lampen, zitjes, bijzettafeltjes en plantenbakken van verscheidene afvalstromen: kunststof, kurk, papier en hout. Daarbij acht het bedrijf bewustwording net zo belangrijk: door het materiaal vrij grof te scredderen vloeit het niet homogeen op en is in het eindproduct goed te zien dat er gerecycled/biobased materiaal gebruikt is. 

Biobased pop-up store

De producten van POD for life zijn sinds kort te koop in de eerste biobased pop-up store van Nederland. In de winkel in Bergen op Zoom vind je de biobased Circle, Bubble en Cube van POD for life maar ook bijvoorbeeld de boomtas van REWRAP

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this solution?