Energiezuinig bouwen met speciale bouwblokken

Energiezuinig bouwen met speciale bouwblokken
solution

Het bouwen van zeer energiezuinige en kwalitatief hoogstaande woningen is de doelstelling van Dennis de Vries en Rob Oude Elferink van Woon-Bewust. En dat doen ze met speciale bouwblokken: Insulated Concrete Form (ICF).

Insulated Concrete Form
Dennis de Vries is een aantal jaren geleden in aanraking gekomen met het ICF bouwsysteem. Dit systeem werkt met bouwblokken en beton. Op dat moment vroeg hij zich af waarom dit niet op veel grotere schaal werd toegepast in Nederland, want het resultaat is een energiezuinige woning. Tevens is de woning niet alleen energiezuinig, maar het is ook brandveilig, geluidisolerend, stevig en flexibel.

Doorontwikkeling
Dennis de Vries en Rob Oude Elferink kwamen erachter dat dit systeem beter kan werken door goed te kijken naar wat de markt vraagt. Samen met het bedrijf ICF Moulding hebben ze het ICF systeem doorontwikkeld. De markt vraagt namelijk om minimale milieubelasting en om een maximale isolatiewaarde. Daarnaast waren de bestaande bouwblokken minder makkelijk te stapelen, waardoor het proces minder efficiënt verliep.

Energiezuinig en recyclebaar
Het doorontwikkelde concept maakt nu gebruik van Neopor bouwblokken die worden opgestapeld en vervolgens worden volgestort met beton. Deze manier van bouwen garandeert een zeer stevige en vooral goed geïsoleerde, energiezuinige woning. Het systeem is niet alleen sterk, maar het blok dat is doorontwikkeld, stapelt makkelijker en heeft minimaal materiaalverlies door de geoptimaliseerde afmetingen. Tevens zijn de materialen die ICF Moulding maakt volledig recyclebaar. Daarmee tackelt ICF Moulding een aantal vragen uit de markt.

Eerste project
Woon-Bewust is samen met Passief bouwblok haar eerste project gestart: De Appelhof in EmmeloordPassief Bouwblok zorgt voor de verkoop en service in Nederland.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?