Gebruik Future Proof Festival! Duidelijke criteria om oa energie, water, afval, aantoonbaar duurzaam te maken.

Summary
Het evenement aantoonbaar duurzaam maken door gebruik van een bestaande systematiek zoals Future Proof Festival
Gebruik Future Proof Festival! Duidelijke criteria om oa energie, water, afval, aantoonbaar duurzaam te maken.
solution

Green Stages gebruikt bestaande systematiek om je festival aantoonbaar duurzaam te maken. Met criteria voor oa energie, afval, mobiliteit, eten en drinken, bodem en groen kun je gericht werken aan een duurzaam evenement. Wij helpen bij de interpretatie van de criteria en wijzen je de weg naar de leveranciers die een oplossing kunnen bieden.

Stichting Green Stages is een adviesorganisatie die zich inzet voor een duurzame cultuursector. Dat doen we onder andere door inzet van bestaande keuringssystematiek. Een keurmerk is geen doel an sich, maar het helpt je wel om je evenement op een aantoonbare manier te verduurzamen. Criteria zijn opgesteld waaraan je moet voldoen om werkelijk duurzaam te zijn. Dat start met de organisatorische aspecten: commitment, doelstellingen en een organisatie die daar voor verantwoordelijkheid op pakt. Daarna de praktische thema's:
- Energie: opzetten van een duurzaam energieplan waarbij het doel is zo min mogelijk energie te verbruiken en dat wat je verbruikt op een duurzame manier inzet. Denk daarbij aan oplossingen voor hernieuwbare energiebronnen zoals batterijen. Wij helpen je met het plan en verwijzen je naar leveranciers die de juiste oplossing kunnen bieden

- Afval : opzetten van een afvalplan. Door gericht te onderzoeken welke afvalstromen je creëert kun je hier weer nieuwe grondstoffen genereren. Reduce, reuse, recycle is daarbij het uitgangspunt. Op termijn bestaat afval niet meer; dat worden herbruikbare grondstoffen. Ook hier weer verwijzen we naar leveranciers die oplossingen voor handen hebben.
Vergelijkbaar met Energie en afval wordt planmatig gekeken hoe de thema's aan te pakken. Denk daarbij aan waterverbruik, verantwoord eten en drinken, minimaliseren van impact op bodem en natuur, duurzame mobiliteitsoplossingen en duurzame inkoop. Green Stages brengt structuur aan en legt de verbinding met de juiste leveranciers. www.greenstages.nl 

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?