Hamwells - De circulaire douche

Hamwells - De circulaire douche
solution

Mensen houden van douchen, en we kunnen er lang onder blijven staan, maar tegelijkertijd willen we zoveel mogelijk water besparen. Hamwells heeft een oplossing voor deze ogenschijnlijke paradox in handen: ’s werelds eerste e-Shower.

Het probleem
Een douche nemen is heerlijk, maar een traditionele douche kent wel een aantal tekortkomingen. Zo verspilt deze helaas al het warme water. Dit zorgt voor 3 problemen. De eerste is duidelijk: zaken als energie, water en afvalwater brengen veel gebruikskosten met zich mee. De tweede is de toenemende schaarste van zoet water als gevolg van klimaatverandering. De derde is minder voor de hand liggend, maar daarom niet minder urgent. Traditionele douches brengen noodzaak voor dure infrastructuur met zich mee die de piekeisen kan houden. De oplossingen tot nu toe waren altijd halfslachtig. Bij spaardouchekoppen hebben gebruikers de neiging om langer te douchen om het gebrek aan comfort te compenseren. Systemen voor het terugwinnen van verspilde warmte hebben maar marginaal effect en verspillen nog steeds het water. 

Een circulaire oplossing
De e-Shower van het bedrijf uit Arhnem biedt een keuze tussen Refresh Cycles en een klassieke douche. De klassieke douche maakt gebruik van een spaardouchekop, en werkt net als een traditionele douche: het water wordt afgevoerd na een gebruik.
Gebruik je de Refresh Cycles? Dan zorgt een filter ervoor dat het water gereinigd wordt. Zo wordt elk druppeltje tot wel 7x hergebruikt.  Zo douche met hetzelfde comfort én dezelfde hoeveelheid water als een traditionele douche, maar bespaar je tegelijkertijd tot 80% energie en tot wel 90% water. Na elke sessie reinigt de e-Shower zichzelf en voert het al het water volledig af. Tegelijkertijd worden de filters automatisch vervangen. Hierdoor hoef je nooit zelf de filters te vervangen. Zo heeft elke volgende gebruiker een unieke, hygiënische douche-ervaring.

Gamification van het douchen
De e-Shower is verbonden met Wi-Fi en uitgerust met een 7-inch touchscreen, waardoor de douche geschikt is voor zowel woningen, hotels en sportscholen. Het registreert alle gegevens. Dit geeft inzicht in het douchegedrag van je familie of klanten. De douche maakt een spel van het douchen,  door iedereen aan te moedigen om water te besparen met de Refresh Cycles. Ook kun je apparaten aansluiten op de douche om muziek te streamen of je besparingen op afstand te checken.

Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?