Optimaal hergebruik van spullen binnen jouw organisatie dankzij opslagsysteem MoBis

GOAL & TARGET
Heeft jouw organisatie spullen over, waarvan je nog niet weet of je ze in de toekomst nodig hebt? Dan is een centraal opslagsysteem handig, zoals MoBis.
Optimaal hergebruik van spullen binnen jouw organisatie dankzij opslagsysteem MoBis
solution

Heeft jouw organisatie meubilair of andere spullen over, waarvan je nu nog niet weet of je ze in de (nabije) toekomst nodig hebt? Of heeft jouw bedrijf meerdere locaties en wisselt de benodigde inventaris per vestiging regelmatig? Dan is het handig om één centraal opslagsysteem te hebben. Verhuisbedrijf Mondial Movers heeft hier dé oplossing voor: MoBis.

Opslag

Het is zonde om spullen die in goede staat verkeren niet opnieuw te gebruiken. Toch komt dit in de praktijk regelmatig voor. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een grote zorginstelling met locaties in het hele land. De ene keer zijn er hoog-laagbedden en tilliften over op de ene vestiging, terwijl een half jaar later op een andere vestiging hier plots een tekort aan is. Het is dan goed om te weten wat er allemaal nog in opslag staat binnen de eigen organisatie.

Deze informatie wordt alleen niet altijd centraal opgeslagen waardoor het niet bij alle vestigingen bekend is. Er worden onnodig nieuwe spullen aangeschaft. Verhuisbedrijf Mondial Movers heeft hiervoor een centraal opslagsysteem ontwikkeld: MoBis. Dit is de afkorting voor Mondial Opslag Beheer Informatie Systeem. Het mes snijdt aan twee kanten: de organisatie bespaart kosten door spullen opnieuw in te zetten en denkt hierbij ook aan het milieu.

Hergebruik

Hoe werkt het opslagsysteem? MoBis kun je in feite zien als een soort Marktplaats. De inventaris wordt centraal opgeslagen in een computerprogramma. Alle medewerkers van een bedrijf, organisatie of (zorg)instelling krijgen een inlogcode hiervoor. Hiermee kunnen ze in één oogopslag zien welke spullen de eigen organisatie in opslag heeft staan.

Als er iets in het systeem staat wat een locatie nodig heeft, dan kunnen ze dat aangeven. De benodigde spullen worden vervolgens naar de vestiging vervoerd. Op deze manier wordt er minder nieuw gekocht, en meer hergebruikt. Er worden uitsluitend items hergebruikt die in goede staat verkeren. Mocht dat niet het geval zijn, dan zorgt verhuisbedrijf Mondial Movers voor een passende recycling van de materialen door samenwerking met partners op dit gebied.

Read more
Related SDGs what are SDGs
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?