Meubelwinkel verduurzaamt met focus op klimaat en gerecycled hout

Meubelwinkel verduurzaamt met focus op klimaat en gerecycled hout
solution

Dat ontbossing een wereldwijd probleem is, dat is geen geheim. Gelukkig zijn meubelwinkels zich hier steeds meer bewust van. Zo ook Kötter Wonen in Nijverdal. Daar wordt de focus gelegd op de verkoop van meubels van gerecycled hout en plantage teakhout, omdat dit duurzame houtsoorten zijn.

Klimaat

Bij Kötter Wonen wordt geen verwarming gebruikt in de showroom. In de koudere periode betekent dit dat mensen hun dikke trui of jas niet moeten vergeten, maar dit wordt natuurlijk ruimschoots gecompenseerd met het warme karakter dat de winkel uitstraalt. Ook is er gekozen voor een tijdschakelaar op de luchtbehandeling systemen in de showroom. Daardoor worden deze altijd tijdig uitgeschakeld.

Daarnaast plant Kötter Wonen alle leveringen op één dag in de week, zodat de vrachtwagens zo efficiënt mogelijk rijden. Geen ritjes met halflege vrachtwagens dus.

Duurzame houtsoorten

Eigenaren van meubelwinkels zoeken meer en meer naar duurzame houtsoorten. Ze worden zich steeds bewuster van de effecten die de ontbossing heeft op de planeet. En ook de consument vindt dit steeds belangrijker.

Om die reden focust woonwinkel Kötter Wonen Nijverdal voornamelijk op de verkoop van twee houtsoorten:

  • Gerecycled hout
  • Plantage-teakhout

Tweede leven

Gerecycled hout is hout dat al eerder gebruikt is voor bijvoorbeeld huizen, boten en bielzen van spoorwegen en in hun 'tweede leven' pas gebruikt wordt voor meubels. Het grote voordeel van dit type hout is dat het dus niet opnieuw gekapt hoeft te worden, waardoor het een positief effect heeft op de ontbossing die al decennia plaatsvindt.

Dit gerecyclede hout is 100% duurzaam en daardoor veel minder schadelijk voor het milieu.

Het gerecycled hout van Kötter Wonen

Bij Kötter Wonen kun je terecht voor verschillende soorten gerecycled hout

  • Eikenhout voornamelijk afkomstig uit Nederland, Duitsland en Frankrijk
  • Oud teakhout voornamelijk afkomstig uit Nederland, Duitsland en Frankrijk
  • Gebinthout voornamelijk afkomstig uit Nederland, Duitsland en Frankrijk
  • Pine Hout uit China
  • Cederhout uit Colombia
  • Amarillo Hout uit Colombia
  • Eucalyptushout Colombia

Dit type hout is vaak duidelijk te onderscheiden doordat het een doorleefde en oneffen uitstraling heeft. Deze houtsoort past goed bij een industriële inrichting.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/8e5a8d2e7f422b3fea94a684b6be871b_large.jpg

Plantage-teakhout

De andere houtsoort waar een belangrijke focus zit voor Kötter Wonen, is plantage-teakhout. Deze houtsoort uit Indonesië is afkomstig van bomen waarvan wordt gegarandeerd dat voor elke gekapte boom een nieuwe boom terug wordt geplant. Hierdoor hebben meubels van deze houtsoort veel minder hun weerslag op de ontbossing.

De naam "plantage-teakhout" komt voort uit het veelvuldig illegaal kappen van bomen in Indonesië. Om het illegale kappen tegen te gaan zijn daarom speciale plantages aangelegd die erop toezien dat er ook daadwerkelijk een nieuwe boom wordt geplant voor iedere gekapte boom.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/80a2a2cf5236f4e35d3e9140f776531d_large.png
Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?