Meulenbroek Machinebouw levert actieve bijdrage aan Circulaire Economie

Summary
Keuze voor lange levensduur, modulair ontwerp, terugkoopgarantie en de optie voor product-as-a-service.
Meulenbroek Machinebouw levert actieve bijdrage aan Circulaire Economie
solution

Bij Meulenbroek Machinebouw zijn smart, customized, duurzaamheid, service en hergebruik geïmplementeerd in de organisatie en zijn we een belangrijke schakel in de circulaire afvalindustrie. De keuzes die we gemaakt hebben zijn goed voor ons bedrijf én leveren een mooie bijdrage aan een circulaire economie.

Circulair

Wij hebben een aantal bewuste keuzes gemaakt waarmee we circulair ondernemen binnen ons bedrijf stimuleren. Zo kiezen we voor hogere kwaliteit dan veel andere aanbieders en zit in het ontwerp (o.a. in de dikte van het materiaal) het uitgangspunt ‘ lange levensduur en makkelijk te repareren’ al ingebakken. Een bewust modulair ontwerp maakt het mogelijk dat onze containers makkelijk aangepast kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat de containers op een andere plek weer functioneren als vanouds en hiermee een tweede leven.

In de keten

Ook werken we met het product-as-a-service model: klanten kunnen kiezen voor een huurconstructie. In dit model blijft Meulenbroek Machinebouw de eigenaar. Als klanten niét kiezen voor dit model, dan is er bij de verkoop van containers altijd de garantie tot terugkoop. Op deze manier weten we zeker dat de containers in de kringloop blijven en kan Meulenbroek Machinebouw zelf sturen op maximale levensduur en/of hergebruik van materiaal. Wij mogen tot onze klanten alle grote afvalvervoerders, grote supermarktketens,  grote distributiecentra,  lokale en regionale bedrijven en overheden in Nederland rekenen.  Daarnaast exporteren wij onze afvalpersen (stationair en mobiel) naar landen in Europa, Midden Oosten, Azië en Zuid Amerika. Meulenbroek Machinebouw B.V is een no-nonsense bedrijf dat gelooft in haar eigen expertise. Het uitgangspunt van het bedrijf is dat het product altijd een toegevoegde waarde dient te hebben voor de klant en het milieu.

Sociaal

Daarnaast is Meulenbroek Machinebouw een aantoonbaar sociaal bedrijf dat in het bezit is van het Werkpakt certificaat van de Gemeente Enschede. Mensen met een beperking op de arbeidsmarkt (paticipatiewet, WAO/ WIA/Wajong) en studenten met een BBL opleiding zijn al jaren een vast onderdeel van het totale personeelsbestand van Meulenbroek Machinebouw B.V.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/7e66d6dc94385a1a55127acd0b45e60f_large.png https://www.circulairondernemen.nl/uploads/055c8eb72f958f9bc7611683ea592604_large.png
Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?