OPnieuw! biedt een oplossing voor oude en circulaire kantoorinrichting

Summary
Wij werken aan circulaire kantoorinrichting door het inzamelen en hergebruik van kantoormeubilair
OPnieuw! biedt een oplossing voor oude en circulaire kantoorinrichting
solution

Wij stofferen, repareren en hergebruiken meubels die niet langer bruikbaar zijn. Op deze manier verlengen wij de levensduur en verminderen wij het gebruik van grondstoffen. Daarnaast creëren we werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier makenwe de circulaire economie voor iedereen toegankelijk.

Gebruik jouw kantoorinrichting opnieuw.

OPnieuw! is een sociale onderneming uit Friesland. Wij hebben meegedaan aan de Rabobank CE challenge in Dokkum, waar we ons furniture-as-a-service dienst een flinke boost hebben geven. Nu bieden wij het totaal van onze diensten aan om bedrijven in de regio circulair te laten ondernemen. Zo bieden wij zowel tweedehands als circulair kantoormeubilair, en stofferen en repareren wij meubels. Daarnaast hebben we een verhuurservice en zijn we dus onlangs gestart met furniture-as-a-service.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Verantwoord ondernemen houdt bij ons echter niet op bij meubels: geen meubelstukken zonder goed en gemotiveerd personeel. Zo geven we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans om opnieuw toe te treden tot de arbeidsmarkt. Een voorbeeld hiervan is iemand die langdurig werkloos is vanwege zijn of haar leeftijd. Re-integratie is een bekend probleem, vandaar dat wij werkgelegenheid willen creëren voor deze mensen. We hebben hiervoor nauw contact met het UWV.

Inzamelen & upgraden

Om het proces van het hergebruik te vergemakkelijken werken wij aan het gehele  proces. Zo halen we het oude kantoormeubilair op, slaan we dit op en beheren wij de voorraden. Vervolgens begint het verbeterproces :onderhouden en repareren van het meubilair. Bij bureaustoelen bijvoorbeeld, bestaat onze ambitie er uit om de levensduur ervan te verlengen tot 20 jaar. Dit betekent concreet dat bureaustoelen na een eerste gebruiksperiode worden opgeknapt om nog een keer gebruikt te kunnen worden.

Wil jij ook bijdragen aan de circulaire economie?

Zijn de meubels in jouw kantoor aan het einde van hun gebruiksduur? Gooi ze niet weg, maar laat ze door ons ophalen. Op deze manier krijgt jouw interieur een tweede leven en kunnen we samenwerken aan de circulaire economie. Je kunt met ons samenwerken door een uitdaging  te plaatsen en die aan deze oplossing te matchen. Heb je andere goede ideeën? Die zijn ook meer dan welkom, plaats dan een opmerking hieronder!

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/5f8083bd0a89769b3ff2b372371e9c1a_medium.jpg
Related SDGs what are SDGs
Read more