Perpetual Plastics Project - Van plastic bierbeker naar 3D geprinte ring

Summary
Wij transformeren plastic afval ter plaatse tot een nieuw voorwerp.
Perpetual Plastics Project - Van plastic bierbeker naar 3D geprinte ring
solution

De interactieve recycle installatie van het Perpetual Plastic Project wordt gebruikt om plastic afval ter plaatse te transformeren tot een nieuw voorwerp. De installatie maakt de circulaire economie tastbaar en zichtbaar.

Plastic wordt met handaangedreven machines schoongemaakt, gedroogd, verpulverd en tot een draad gevormd. Het draad kan met behulp van een 3D-printer worden verwerkt tot elk denkbaar object. Check hieronder ons filmpje.

Showcase

Plastic afval is overal, maar niet iedereen weet dat je dit 'waardeloze' afval om kan zetten in nieuwe producten. Daarom ontwikkelde Perpetual Plastic in 2012 een interactieve installatie om mensen te inspireren, te informeren en bewustzijn te creëren over de waarde van plastic afval. Na een succesvolle lancering op het Lowlands muziekfestival, werd duidelijk dat de hands-on (leren door te doen) ervaring aanspreekt bij het brede publiek en dat de vraag naar inspirerende showcases rondom circulaire economie toeneemt.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/7b2a0fac87667b2ffb3ca6c3d70088e0_large.jpg

Evenementen

De volledige installatie kan ingehuurd worden om lokaal plastic afval op beurzen, evenementen en andere gelegenheden (brochure) in een handomdraai om te zetten in een nieuw 3D geprint product.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/499208d5e35c8e62929828ed7ff34a96_large.jpg

Gastlessen circulair en plastic afval

Op honderden evenementen en beurzen over de hele wereld vielen (kinder)monden open en begrepen mensen dat hun plastic bekers veel méér zijn dan afval. Daarom heeft Perpetual Plastic recent een lespakket ontwikkeld rondom plastic zwerfafval. Het bestaat uit een aantal lessuggesties en een gastles waarbij de transparante machines de kinderen als een gids door de lessen leiden, zodat ze al doende leren. Door het ontwikkelen van een professioneel lesaanbod rond deze machines, kan de communicatie over circulaire economie, een duurzame samenleving en de nieuwe economie een impuls geven aan het onderwijs. 

Related SDGs what are SDGs
Read more