Oneindige levensduur dankzij de Comet Circle™

Oneindige levensduur dankzij de Comet Circle™
solution

In 1994 riep Ricoh de Comet Circle ™ in het leven als drijfveer voor verandering. De Comet Circle™ biedt een uitgebreid inzicht in de ambitie van Ricoh om de belasting op het milieu te verminderen over de gehele levenscyclus van haar apparaten.

Cradle2Cradle

Ricoh heeft een dankbaar business model en gebruikt het leaseconcept en het pay per page principe. Dit sluit aan bij belangrijke waarden van de circulaire economie: leasen, lenen, delen. Om ervoor te zorgen dat de producten ook weer terugkomen heeft Ricoh retourprocessen ingericht voor al hun onderdelen en supplies. Op dit moment zamelt Ricoh zo'n 60% van hun lege supplies in en zo’n 85% van de verbruikte reserveonderdelen. Deze retourstroom wordt Cradle-to-Cradle weer gereviseerd en als gelijkwaardig product ingezet.

Recycling komt pas later

Pas wanneer hergebruik niet meer mogelijk is worden de onderdelen via een shredder installatie tot herbruikbare grondstoffen vermalen. Zo blijven zij zelf in bezit van hun product en grondstoffen en kunnen zij de waarde maximaal inzetten.

Productontwikkeling

De productontwikkeling binnen Ricoh is gericht op het reduceren van de benodigde grondstoffen. De laatste multifunctionele printers zijn ontwikkeld met minder en lichtere onderdelen, Ricoh is erin geslaagd om producten te ontwerpen die tot 65% lichter in gewicht zijn. Componenten als bio-plastics, furnished steel en hergebruikte onderdelen zijn opgenomen binnen het ontwikkelproces, met ontwerp voor maximaal hergebruik als focus.

De uitdaging

Het is belangrijk de Comet CircleTM tastbaar en uitlegbaar te houden voor Ricoh's medewerkers en klanten, ook daar werkt Ricoh continu aan.

Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?