Samen sterker met The Soil Initiative

Samen sterker met The Soil Initiative
solution

Marktleiders in de agrifood sector hebben zich verenigd om ketenprojecten te starten en kennis en ervaringen te delen. Handelaren, retailers, producenten, experts en aanbieders van innovatieve oplossingen kunnen deelnemen aan dit initiatief. Doe je ook mee?

Gezonde bodem is een toekomstbestendige business

Het succes en de toekomstbestendigheid van agrifood bedrijven kan wel eens samenhangen met iets heel basaal: de bodem. Een goede bodemkwaliteit biedt een hogere oogstopbrengst, betere kwaliteit en voedzaamheid van producten en meer zekerheid van levering. Om het natuurlijk kapitaal niet te verspelen en de toekomst van agrifood bedrijven veilig te stellen, hebben we innovatieve oplossingen en andere werkwijzen nodig.

Samen aan de slag

Een groep ondernemers uit de voedselketen heeft zich daarom verenigd in het Soil Initiative. Samen zetten ze projecten op die gericht zijn op het verbeteren van de bodemkwaliteit, en delen ze kennis, contacten en ervaringen. Het Soil Initiative is onderdeel van het snelgroeiende MVO Netwerk Food & Agribusiness van MVO Nederland. Regelmatig worden er activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd om zo individuele uitdagingen samen aan te pakken. Het Soil Initiative heeft al geleid tot een aantal mooie samenwerkingsverbanden, zie bijvoorbeeld: ‘Hondurese meloenen voeden de bodem’. 

Wat kan het Soil Initiative voor jou betekenen?

Steeds meer handelaren, retailers en innovatieve kennispartners zien het belang in van een gezonde bodem en raken betrokken bij het Soil Initiative. Ben je teler, handelaar of retailer in de agrifood sector en heb je een internationale keten, dan nodigen we je van harte uit om aan te sluiten!

The Soil Initiative helpt je in een aantal stappen:

1) Toegang tot meest recente kennis & ervaring van collega bedrijven
2) Definiëren van mogelijkheden en aanpak
3) Netwerk met de juiste contacten
4) Financiële ondersteuning
5) Communicatie
6) Binnen een jaar resultaat

Doe je mee?

Wil je je aansluiten bij The Soil Initiative, of eerst meer weten? Neem dan contact op met Gerard Teuling, lees de brochure hieronder of bekijk de website.

Lees_de_brochure_The_Soil_Initiative.pdf
Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this solution?