Sustainer Homes: off-grid wonen in zeecontainer

Sustainer Homes: off-grid wonen in zeecontainer
solution

Sustainer Homes bouwt oude zeecontainers om tot 's werelds eerste volledig off-grid, duurzame en mobiele containerwoningen. In samenwerking met de meest geavanceerde innovaties in zonne- en windenergie en waterzuivering, is de Sustainer Home compleet zelfvoorzienend binnen zijn 30 m2 oppervlak.

Wonen in een voormalige zeecontainer

Als off-grid woning en voormalige zeecontainer is de Sustainer Home hiermee volledig mobiel, en kan geplaatst worden op plekken waar het voorheen onmogelijk of heel duur was om te bouwen. Geinspireerd door de cradle2cradle principes wordt uitsluitend met recyclede of recyclebare materialen gebouwd. Sustainer Homes laat zien dat met de huidige technologie duurzaam leven en wooncomfort hand in hand kunnen gaan. Zo willen ze de weg vrijmaken voor leven zonder impact op de omgeving en los van energierekeningen en hypotheekschulden, waar je maar wilt.

Volledig onafhankelijk van gas, water en elektriciteit

De Sustainer is een woning gebaseerd op een standaard zeecontainer. Binnenin is een bescheiden, maar comfortabele leefruimte beschikbaar. Dankzij zonnepanelen, windturbines, een warmtepomp en een accusysteem kan de woning het hele jaar door zonder externe energietoevoer. Initiatiefnemer Van Vugt: “Volgens onze simulaties biedt het totale systeem ook in de wintermaanden dag en nacht genoeg stroom, een noodaggregaat is dus niet nodig.”

Ook een wateraansluiting is niet vereist. De Sustainer vangt regenwater op en zuivert dat via membranen tot veilig drinkwater. En afvalwater wordt decentraal via een plantenfilter gezuiverd. “De Sustainer is als een gewone zeecontainer te vervoeren en binnen een dag overal in Nederland te plaatsen. Daarna kun je er direct in wonen”, aldus van Vugt.

De handen ineen geslagen

Gert van Vugt richtte Sustainer Homes in oktober vorig jaar op met milieutechnoloog Wolf Bierens. Beiden zijn al enige tijd actief in de markt voor zonnepanelen. Inmiddels zijn bij het team van Sustainer Homes een architect en een installatie-expert aangesloten. Op 7 april start Sustainer Homes, samen met tien andere jonge bedrijven, in Amsterdam aan de Startupbootcamp Smart City & Living.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/432fec0d6e849d99013e1cdd60d35228_large.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/b43052ed7dcc85f17507499f664084dc_large.jpg
Read more
No people have been matched yet. Match people here
person

Gert van Vugt

CEO at Sustainer Homes

Do you want to comment on this solution?