Time Shift geeft EV batterijen een tweede toepassing

Summary
Wij hergebruiken afgedankte EV batterijen voor de opslag van duurzame energie. Deze batterijen worden 5 á 10 jaar ingezet voor een tweede toepassing en helpen hierbij het milieu én de energietransitie
Time Shift geeft EV batterijen een tweede toepassing
solution

Het aantal Elektrische Voertuigen (EV's) neemt toe. Hiermee ook het aandeel afgedankte lithium batterijen die gebruikt worden in deze EV's. Deze grote industriële batterijen zijn geschikt voor een tweede toepassing na het leven in een EV. Wij zetten deze batterijen in voor de opslag van duurzame energie.

Energieopslag is een van de belangrijkste technieken om de transitie naar duurzame energie mogelijk te maken.

Afval of waardevol?

Elk jaar wordt er in Nederland zo'n 120.000 kg afgedankte lithium batterijen afgevoerd voor recycling. Een deel van deze batterijen verkeren in goede staat. Bij Time Shift geven we deze batterijen een tweede toepassing. Als geregistreerd afvalverwerker voor lithium batterijen worden de afgedankte batterijen getest en moeten voldoen aan strenge eisen. Wanneer een batterij onze test doorstaat krijgt ie ons keurmerk en wordt deze na enkele aanpassingen gereed gemaakt voor de klant voor stationaire energieopslag.

Energieopslag biedt kansen

Voor bedrijven die reeds duurzame energie opwekken uit zon of wind, en dus al hard werken aan de energietransitie, kan in de meeste gevallen energieopslag extra inkomsten genereren, kosten verlagen en het aandeel eigenverbruik van duurzame energie verhogen. En dat alles in een hergebruikte EV batterij. Daarvoor zijn wij op zoek naar bedrijven waar duurzaamheid, circulaire economie en ondernemerschap tot de kern van de onganisatie behoren. Wij gaan graag de samenwerking voor een duurzame en concrete circulaire oplossing!

Voor meer informatie, bel ons op: +31 85 065 37 82 of mail ons via info@timeshiftstorage.nl.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/2db3b005ba738ef55e76436c7f34c8f6_large.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/c68089a8d05bef92d79c69635964d9b5_large.jpg
Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?