Toegang tot Europese markten voor Colombiaanse bonbons

Toegang tot Europese markten voor Colombiaanse bonbons
solution

Sinds deze week zijn bij de WAAR-winkels Colombiaanse bonbons te koop. Dit is het resultaat van de nieuwe samenwerking tussen WAAR en ICCO. Uniek aan deze samenwerking is dat de bonbons worden gemaakt in Colombia en daarna pas worden geëxporteerd naar Europa. De waardevermeerdering vindt plaats in Colombia, wat goed is voor de economie van het land.

Het Colombiaanse bedrijf Color Cacao verwerkt de chocolade met handgemaakte technieken tot bonbons. Meestal wordt cacao geëxporteerd naar Europa waar er vervolgens repen of bonbons van wordt gemaakt. Doordat in dit geval de productie plaatsvindt in Colombia, profiteren de Colombianen zélf van de waardevermeerdering, wat goed is voor de economie. Zo zorgt productie in eigen land voor het creëren van werkgelegenheid. Bij Color Cacao werken bijvoorbeeld kansarme vrouwen die op deze manier een goed inkomen verdienen.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/e4d3065cd1e50fabf656045e30290a5b_large.jpg

Toegang tot de Europese markt

Niet alleen vindt de waardevermeerdering plaats in Colombia, Color Cacao krijgt door deze samenwerking ook direct toegang tot de Europese markt. Hierdoor zijn er minder tussenhandelaren nodig wat de hele waardeketen kleiner, overzichtelijker en transparanter maakt.  

Over Color Cacao

Color Cacao is gestart door een vrouwelijke ondernemer, Ana Margarita Villegas, met een droom om producten te verkopen waar Colombia trots op kan zijn. In Europa heeft ze geleerd hoe ze chocolade moet maken en terug in Colombia is zij in 2009 haar eigen chocolaterie Color Cacao gestart. Inmiddels heeft ze naam en faam verworven op de lokale markt met een grote variëteit aan handgemaakte chocolade met tropische ingrediënten en mooie decoraties. Color Cacao werkt uitsluitend met vrouwen in zowel het management als in het productieproces.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/ad4e507633c89a816ff5e03b971dd7b3_large.jpg

Over de samenwerking tussen ICCO en WAAR

WAAR is dé cadeauwinkel voor bijzondere duurzame producten met vestigingen in twintig steden in Nederland. ICCO is een non-profit organisatie die zich inzet op het creëren van werkgelegenheid, vooral in de agrarische sector. Via Agribusiness Booster ondersteunt ICCO start-ups in opkomende economieën, zoals Color Cacao. WAAR en ICCO laten met deze samenwerking zien hoe de chocolade waardeketen verbeterd kan worden door nieuwe markten te openen voor kleine bedrijven zoals Color Cacao.

Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?