Voorkom en recycle PMD-verpakkingsafval samen met Rijkswaterstaat

Summary
Rijkswaterstaat introduceert een nieuw programma "Voorkom en recycle PMD-bedrijfsafval" om bedrijven en organisaties bij te staan bij de versnelling van de circulaire economie in Nederland.
Voorkom en recycle PMD-verpakkingsafval samen met Rijkswaterstaat
solution

Wil je het PMD-verpakkingsafval van jouw bedrijf of organisatie voorkomen, verminderen en recyclen? Maak dan gebruik van de ondersteuning die Rijkswaterstaat bedrijven en organisaties biedt om afvalscheiding makkelijk én betaalbaar te maken.

Het is nu mogelijk om voor het eerste project van dit programma, genaamd "Scheiden en recyclen van PMD-verpakkingsafval", projectvoorstellen bij Rijkswaterstaat in te dienen. Bij de uitvoering van het projectvoorstel word je begeleid bij het onderzoeken van de haalbaarheid van gescheiden inzameling en recycling van PMD-bedrijfsafval. Samen met andere bedrijven in uw regio zet je de eerste stappen om te komen tot meer recycling van PMD-verpakkingen of monostromen.

Projectvoorstellen

Meer actuele informatie over het programma en het project "Scheiden en recyclen van PMD-verpakkingsafval" vind je op onze website. Daar tref je ook informatie over het indienen van jouw projectvoorstel.

Projectvoorstellen voor het project "Scheiden en recyclen van PMD-verpakkingsafval" moeten vóór 30 november 2018 bij Rijkswaterstaat zijn ingediend. Daarna vindt de selectie plaats. Je hoort voor 15 december 2018 of jouw voorstel is geselecteerd. De projecten worden uitgevoerd van januari 2019 tot oktober 2019.

Meer projecten

Het programma "Voorkom en recycle PMD-bedrijfsafval" bestaat uit drie projecten:

  • Scheiden en recyclen van PMD-verpakkingsafval;
  • Gedragsbeïnvloeding voor betere afvalscheiding;
  • Preventie en hergebruik van verpakkingen.

Binnenkort wordt bekend gemaakt wanneer projectvoorstellen kunnen worden ingediend voor de projecten over gedragsbeïnvloeding en preventie/hergebruik.

Rijkswaterstaat en PMD-bedrijfsafval

Rijkswaterstaat werkt aan een schone, groene en prettige leefomgeving, óók voor volgende generaties. In 2030 willen we daarom de helft minder primaire grondstoffen gebruiken én volledig circulair werken. De afkorting PMD staat voor: plastic verpakkingen, blik en drinkpakken.

Rijkswaterstaat wil met het programma "Voorkom en recycle PMD-bedrijfsafval" bedrijven en organisaties helpen om minder restafval te produceren en meer te recyclen. Dit is een onderdeel van het programma VANG Buitenshuis van Rijkswaterstaat.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?