Wageningen kiest voor circulaire inrichting stadhuis

Wageningen kiest voor circulaire inrichting stadhuis
solution

Na een bezoek aan het circulair ingerichte Friese provinciehuis, besloot de gemeente Wageningen circulair inkopen te omarmen. Het Wageningse stadhuis is inmiddels ook circulair ingericht. Daarnaast lopen er meerdere projecten en de gemeente heeft een 100% circulair inkoopbeleid ingevoerd.

100% circulair inkoopbeleid

Dit betekent dat de afdeling inkoop bij elke aanbesteding verplicht is om eventuele circulaire mogelijkheden te onderzoeken en dat het circulair inkopen onderdeel is van het inkooptraject. Bij de meeste inkooptrajecten maakt de gemeente gebruik van de Pre Returnable Procurement-tool (PRP) van Rendemint.

Geleerde lessen

Eén van de zes geleerde lessen door de gemeente Wageningen het belang van het verstrekken van zoveel mogelijk informatie aan leveranciers en andere samenwerkingspartners. Dan weten alle partijen wat er van hen wordt verwacht. Benieuwd naar de andere vijf geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

De gemeente Wageningen is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl en de website van PIANOo.

Factsheet GDCI gemeente Wageningen
Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?