Biobased remontabele wandelementen van oud papier

Summary
Geef ons je oud papier, je krijgt er een interieur voor terug
Biobased remontabele wandelementen van oud papier
solution

Wij sluiten de cirkel door de oud-papierstroom van onze opdrachtgevers als grondstof aan kartonfabrikanten te leveren. Vervolgens maken we van het nieuwe karton weer interieurmodules.

Interieur- en projectinrichting zijn net als mode erg trendgevoelig. De bouwsector kent daarentegen een traditionele projectbenadering waardoor kantooromgevingen vaak niet goed aanpasbaar zijn. Hierdoor worden kantoorgebouwen periodiek gestript en opnieuw ingebouwd. Dit repeterende proces draagt bij aan een van de de grootste afvalstromen van Nederland. De grondstoffen raken hierbij veelal onbruikbaar of worden vernietigd. Quickpanell combineert design met toekomstbestendig inrichten. Samen met partnerbedrijven Ekotex, Ecor en EverUse introduceren we momenteel een circulair paper-based wandsysteem.

Innovatiekracht

De circulaire binnenwand is een goed voorbeeld van de innovatiekracht die ontstaat als verschillende partijen met elkaar in contact komen. Doordat papierafval is gebruikt als grondstof, is dit een goede oplossing voor de circulaire economie.

Stevig, hoogwaardig en volledig herbruikbaar

De binnenwand is een stevig, hoogwaardig en volledig herbruikbaar product. Hij is modulair en remontabel, waardoor de opstelling en uitstraling aangepast kan worden aan de wensen van de gebruiker. Je kunt er ruimtes mee indelen of losstaande vergaderkamers mee maken. Als de wand niet meer nodig is, kan hij op een andere plek als binnenwand dienen en anders wordt het isolatiemateriaal teruggenomen door EverUse en kan de rest worden gerecycled voor andere paper-based producten.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?