Yespers – Fruit redden door granola’s te maken

Yespers – Fruit redden door granola’s te maken
solution

Yespers maakt fruitspreads en wordt daarbij uitgedaagd door de bederfelijkheid van de voorraad. De oplossing vond Yespers in de introductie van een nieuw product: granola’s die gebakken worden in gered fruit.

Samenwerking
In samenwerking met De Verspillingsfabriek ontdekte Yespers dat zij niet de enige zijn die door bederving tegen voedsel verliezen aanlopen in de voedselketen. De start-up uit Den Haag gebruikt naast eigen reststromen van groente en fruit ook reststromen van andere producenten om verspilling te voorkomen en hun havervlokken in te bakken en roosteren. De granola producten zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Awards 2017. Door het lage suikergehalte zijn de producten, naast innovatief en duurzaam, ook erg gezond.

Transparantie
De transitie naar een duurzame voedselketen zonder verspilling kan enkel worden gevoed door transparant te zijn als producent, gelooft Yespers. Zo werkt de social enterprise samen met fairtrade boeren en brengt ze het werk van de boer in beeld om consumenten te verbinden met de oorsprong van hun voedsel. Daarnaast werkt Yespers in samenwerking met De Verspillingsfabriek en afvuller Die Haege om met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een arbeidsplek te voozien. De Yespers granola’s worden begin 2017 in Nederland en Duitsland op de markt gebracht.

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this solution?