Zonnige toekomst voor ondergrondse infra

Zonnige toekomst voor ondergrondse infra
solution

De ondergrondse infrastructuur in Nederland is verouderd, wordt steeds complexer en verandert als gevolg van meer wind- en zonne-energie en draadloze communicatie. Ook maakt klimaatverandering door grotere weersextremen buizen en leidingen kwetsbaarder. Deze veranderingen vragen om een nieuwe aanpak door de hele sector.

Circulaire strategieën bieden uitkomst: zij zorgen voor een optimaal ontwerp, gebruik, onderhoud en terugname, waardoor waarde behouden blijft en een positieve impact voor mens en milieu worden gegenereerd. 

Dit doen de koplopers

Een aantal Nederlandse bedrijven dat actief is in de productie, aanleg en beheer van de ondergrondse infrastructuur leidt de weg naar wat het kabinet voor 2050 als doel heeft gesteld: de Nederlandse economie volledig circulair. Drie van deze koplopers (Prysmian, Alliander, FBBasic) - deelnemers van het programma Nederland circulair! – vertellen erover in het rapport: 'Kabels en leidingen in de circulaire economie: richting een toekomstbestendige ondergrondse infrastructuur'.

Circulaire strategieën

Het rapport geeft een overzicht van de belangrijkste circulaire strategieën en vele voorbeelden die laten zien dat de circulaire economie kans van slagen heeft voor - en dankzij - ondergrondse infrastructuur. Lees en download het rapport hieronder.

Kabels en leidingen in de circulaire economie: richting een toekomstbestendige ondergrondse infrastructuur
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?