CIRCO Take Aways @ Disruptive Innovation Festival

CIRCO Take Aways @ Disruptive Innovation Festival
solution

Creating business through circular design: CIRCO deelt ervaringen bij Webinar Disruptive Innovation Festival 2015

Samen aan de slag

Het afgelopen jaar heeft CIRCO verschillende activiteiten georganiseerd waarin bedrijven samen met ontwerpers aan de slag zijn gegaan om circulaire producten, diensten en business modellen te ontwikkelen. Daarnaast heeft een team van studenten alledaagse producten circulair her-ontworpen tot inspirerende concepten die geschikt zijn voor een circulaire economie.

Disruptive Innovation Festival

De Ellen MacArthur foundation, opinieleider op het gebied van circulaire economie, organiseerde voor de tweede maal het ‘Disruptive Innovation Festival’. CIRCO was uitgenodigd om de resultaten en leerpunten van het project te delen en te laten zien wat voor business kansen je kunt creëren met circulair design.

Een kennisveld in ontwikkeling

Tijdens het webinar geven Pieter van Os (Reversed Concepts) en Ivo Salters (CLICKNL | DESIGN) een korte terugblik op de activiteiten en delen zij de geleerde lessen. Ze geven een inkijkje in het proces van de CIRCO workshop Track waarin een circulair designproces wordt doorgelopen. Het theoretisch kader is gebaseerd op het TU Delft onderzoek “Products That Last”, dat met het toepassen in de praktijk een stap verder wordt gebracht. Het werkveld en kennisterrein is nog volop in ontwikkeling, een grote uitdaging voor zowel het team van CIRCO als de deelnemers die het gezamenlijk doorontwikkelen. Uit de ervaring blijkt inmiddels dat CIRCO voor bedrijven een concrete eerste stap is in het ontwikkelen van circulaire proposities en het aanpassen van hun producten en diensten. Voor de ontwerpers biedt CIRCO inspirerende kennis van de rol die zij als changemaker kunnen hebben in de ontwikkeling naar de circulaire economie, en laat het zien dat de ontwerper een belangrijke rol heeft om dit proces te faciliteren en de oplossing goed te integreren. 

CIRCO is een project van CLICKNL | DESIGN, Circle Economy, Reversed Concepts, Nuovalente en Implement Circular Economy en is onddereel van Nederland Circulair

Bekijk hier de opnames (45 min):

Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?