Friese Voedselbeweging

Summary
In 2030 eten Friezen voor 80% voedsel van eigen bodem.
Friese Voedselbeweging
best practice

Veel voedsel reist de halve wereld rond voordat het bij ons in de keuken belandt. Niet erg duurzaam en ook niet nodig omdat in Friesland heel veel heerlijke producten worden verbouwd.

Eetbaar Fryslân wil dat binnen vijf jaar alle inwoners van Friesland bij hun dagelijkse voedselconsumptie kunnen kiezen voor lokale duurzaam geteelde- en seizoensproducten. Lokaal voedsel moet voor iedereen binnen handbereik zijn.

De Friese Voedselbeweging is een open netwerk van partijen die zich sterk willen maken voor een duurzaam, gezond en houdbaar voedselsysteem voor Friesland. Het gezamenlijk streven is een 100% vitaal- en circulair, eerlijk en transparant, klimaatneutraal voedselsysteem in het jaar 2025. We streven ernaar dat de Friezen in 2030 voor 80% eten van eigen bodem. Dit is verwoord in de ‘Voedselvisie voor Friesland’. 

De beweging verbindt organisaties van boeren en producenten, van burgers, dorpen en wijken, van horeca en bedrijfsrestaurants, van onderwijs en onderzoek, van maatschappelijke organisaties en overheden. We willen onze activiteiten op elkaar afstemmen zodat we samen sterker en effectiever aan de voedseltransitie kunnen bijdragen, want er is nog heel wat werk aan de winkel.

Read more
There are no matches yet. Match to this practice
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this best practice?